Aina ei aamulla herätessään osaa arvata, millainen päivästä tulee, ja millä mielellä on illalla menossa nukkumaan. Tänä aamuna oli sellainen olo, että vielä voisi tutustua tarkemmin Mendozan viinitiloihin, ja niinpä istuimme tovin tietokoneen ääressä ja varasimme itsellemme viinitilaesittelyn ja tastingin Luigi Boscan bodegaan Lujan de Cuyoon, n. 18km:n päähän Mendozasta. Lähdettiin kiireellä bussiasemalle, kun kokemuksesta tiesimme, että tuollainen matka saattaa kestää tunnin. Saavuimme perille juuri sopivaan aikaan, ja nautimme hienosta kierroksesta tilalla ja hyvistä viineistä, varsinkin Riesling ja Malbec D.O.C. maistuivat erinomaisilta.
|
Luigi Boscan tuotannossa on 35 erilaista viiniä jo vuodesta 1901, 60% tuotannosta menee vientiin, 40 maahan, mm. Suomeen. |
Oli lounasaika, kello tuli puoli kaksi ja kysyimme bodegasin henkilökunnalta suosituksia läheisistä ravintoloista. Suosituksen perusteella menimme ravintolaan nimeltä Cava de Caño
http://www.cavadecano.com.ar/
joka osoittautui 20 asiakaspaikan gourmet-ravintolaksi. Aperitiiviksi saimme lasilliset ravintolan oman bodegasin (!) syrahia, jonka nauttimisen aikana sai miettiä millaisessa paikassa aterioisi. Päädyimme kahden hengen ranskalaishenkiseen bistrohuoneeseen, vaikka tarjolla olisi ollut myös ruokailuhetki Luigi Boscan vierailulla tutuksi tulleen ranskalais-argentiinalaisen pariskunnan kanssa. Ja mikä meitä bistrossamme odotti!
40 ruokalajin alkupalat, jotka oli katettu tyylikkäästi ja houkuttelevasti vain meitä kahta varten. Oliiveja, chorizoja, juustoja, sipuleita, linssejä, papuja, maissia, porkkanoita, perunaa, bataattia, tomaattia, erilaisia kastikkeita ym. Pääruoaksi saattoi valita pastaa tai lihapataa. Lisäksi vielä jälkiruoka, kivennäsivesi ja Syrah-viini talon omaa tuotantoa. Hintaa paketilla oli 16€! Ravintolan omistaja järjesti vielä pyynnöstämme varauksen tastingiin Nortonin viinitilalle, jonka laatuviinejä myydään myös Suomen Alkossa.
Nortonin viinitilalla teimme kierroksen chigagolaispariskunan kanssa ja nautimme oppaan asiantuntemuksesta. Kierros poikkesi aikaisemmista siinä, että maistelimme viinejä pitkin matkaa: osa suoraan tammitynnyristä, osa terässäiliöstä, välillä viinikellarissa ja lopulta maisteluhuoneessa.
Olen nauttinut kovasti teidän seikkailujenne lukemisesta! Aivan mahtavalta kuullosti myös Mendozan tapahtumat! Carry on!!! Lämpimin terveisin Tiina S.
VastaaPoistaMahtavat eväät sekä viinit! Käypi ihan kateeksi ;). On ilo lukea blogianne, hyviä kuvia sekä loistavaa kerrontaa. Erikoisen hyvät joulut pekkaklubilta, joka joutuu nyt kokoontumaan päätösvallattomana perinteiselle jouluherkkujen tyhjennykselle tapanina.
VastaaPoista