maanantai 17. tammikuuta 2011

Comida y bebida en Santiago

Santiagossa on eurooppalainen tunnelma ja poikkeuksellisen paljon katukahviloita verrattuna edellisiin paikkoihin. Erityisesti kahvi (cafe cortado ja espresso) on ollut todella hyvää. Ravintolatarjonta on monipuolista käsittäen myös kansainvälisiä keittiöitä hintatason vaihdellessa n.4€:n ”Menu del dia” -paikoista kalliisiin huippuravintoloihin.

Chilen viineistä pääosa tuotetaan maan keskiosan laaksoissa, joissa ilmasto on kuin Välimerellä. Kesät ovat kuumia ja vähäsateisia, jolloin rypäleet saavat riittävästi aurinkoa, ja veden määrää voidaan säädellä lajikkeen mukaisesti. Näin voidaan taata rypäleiden tasainen laatu vuosikerrasta toiseen.

Lähimmät viinitilat ("Viñas" chileläisittäin) sijaitsevat metroreittien läheisyydessä: metroasemilta on tiloille parin kilometrin kävely- tai taksimatka. Me vierailimme kahdella tällaisella tilalla: Concha y Toro ( http://www.conchaytoro.com/ ) sekä Cousiño Macúl ( http://www.cousinomacul.cl/ ). Parin tunnin ajomatkan päässä Santiagosta on useita viinitiloja viikonkin viiniloman tarpeisiin.

"Café Bistro de la Barra" Bellas Artes - museon kupeessa.
"Jugo natural" eli tuoreista hedelmistä puristettu/sekoitettu mehu (mangoa, melonia, mansikoita...)
Parhaissa paikoissa lounaaksi riittää pelkkä salaatti.
"Pastel de Choclo" eli chileläinen maissista tehty piiras, jossa on täytteenä jauhelihaa, kanaa, sipulia, basilikaa, oliiveja, keitettyä munaa ja jopa rusinoita!
"Pisco Sour" maistuu sekä drinkkinä että aperitiivina.
Tutustuminen Cousiño Maculin viinitilaan aloitettiin perusasioista
Tältä näyttää vielä raaka Cabernet Savignon -rypäle, sen erottaa muista rypäleistä mm. lehden muodosta.
Nämä valtavat viinitynnyrit ovat museotavaraa.
Jättiläismäisen viinintuottajan Conca y Toron ryhmä oli suuri (yli 20 hlöä), kun Cousiño Maculin kierroksella lisäksemme oli vain sveitsiläispariskunta.
"Casillero del Diablo" eli paholaisen kellari.
Nykyisin viinit kypsytetään tällaisissa ranskalaisissa ja/tai amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Vanhoja keräilyviinejä - maksavat maltaita, mutta ovat tuskin juomakelpoisia.
Ollin 20000-vuorokautissyntymäpäiväjuhlalounas nautittiin Santiagon "Astrid y Gaston" - ravintolassa  http://www.astridygaston.com/web/index.php
Alkupalat
Äyriäispasta
Sommelier antoi loistavat viinisuositukset.
Maistelumenun osa 7
Jälkiruokalajitelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti